28 MART 2016 / PAZARTESİ

Hayat bilgisi dersinde tiyatro sahneleri hakkında konuştuk, kukla tiyatrosu için bir sahne planladırlar, evde planladıkları sahneyi kutu kullanarak yapmalarını istiyorum, isteyen eski çoraplardan basit kuklalar yaarak sınıfta sergileyebilirler, sahnesini, kuklasını ve oyununu hazırlayanlar hayat bilgisi dersinden değerlendirme puanı alacaklar.

Karne yavaş yavaş yaklaşıyor, yaklaştıkça da bir rehavet çöküyor "hepimizin üstüne" :) Geçen dönem motivasyon olması için 3 dereceli puanlama sistemimizde bol bol notlandırdık fakat bu dönem karne notlarında çocuğun azmine, çalışma isteğine, yaratıcılığına, programlı olup olmadığına bakacağım; en sonda akademik başarı durumuna. Karne soyut bir değere sahip olsada hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.

Matematik dersinde KESİRLER konusunda ders kitabımızı ve yardımcı kaynaklarımızı bitirdik. Bugün baştan tekrarımıza başladık, ilk ders BURADA ki etkinliği yaptılar, bir kaç örneği beraber çözerek pekiştirdik. İlk etkinlik 5 dakika içinde bitince BURADA ki etkinliği de hemen yaptık. Kesirlerde sıralama önemli bir konu BURADA ki etkinliği de bitirdik. Kesir problemlerinden bütün içinden parçayı ve artanı bulmayı gösterdik, etkinlik BURADA

Evde özellikle kesirlerde sıralama üzerinde durunuz.
5. ders kolay taşıt çizimi hakkında çalıştık. Benzer çalışmalar  BURADA


Kesir problemleri ödevi İNDİR
Kesir sıralamaları İNDİR




SAYIN VELİ : Aşağıdaki etkinlikleri evde kullanabilirsiniz