23 ŞUBAT 2015 / PAZARTESİ

HAYAT BİLGİSİ: eşyaların dili
Hayat bilgisi dersinde işlediğimiz konuları tekrar ettik, evde ve okulda eşyalarımızı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz konusunu işledik. Ders etkinliği BURADA. Dosyadaki sayfalardan biri ödev diğeri isteyen evdesi yapması için.


TÜRKÇE:Astronot olmak istiyorum metni, zıt anlamlı kelimeler.
Türkçe dersinde Hubble teleskobu görsellerini inceledik, Astronot olmak istiyorum metnini işledik, metin çocuklara göre gereksiz kelimelerle ağırlaştırılmış, yaşlarına pek uygun değil, metnin çalışmalarını kitap üstünde yaptık.

MATEMATİK: Akıldan toplama, çıkarma işlemleri. 
Matematik dersinde akıldan toplama ve çıkarma  işlemi konumuza akıllı defterde devam ettişki konu tekrarı yaptık. Sayfa 122'ye kadar geldik, evde kontrol ediniz. Matematik dersi etkinlikleri, BURADA

Matematik çalışma kitabında sayfa 76'ya, ders kitabında 96'ya kadar evde yapılmalıdır. Konuı tekrarı olarak kullanınız. Çocuklara kitaplarını yanlarına almalarını söyledim.

1 ders kitap okuma saati yaptık, 1 ders Türçe ünitesi ile ilgili sınıfımıza poster hazırladık.

kurs saatinde çarpma, akıldan toplama, hayat bilgisi konumuz ile ilgili ödevimizi yaptık. İsteyenlere evde vakit geçirmeleri için tek basamaklı sayılarla ilgili çarpma işlemi verdim. Oyalanmak ve daha seri olmak için yapabilrler.