31.10.2014 - CUMA

Türkçe dersinde Atatürk ve Çocuk metnini işledik, kitapta Atatürk'ün çocuk sevgisini anlatan bir şiir yazacağımız bölümü öğrencilerimiz evde yapacaktır, isteyen velimiz şiiri facebbok grubumuza gönderebilir.


Sınıf içinde ya da evde yapılan etkinlikleri tek tek zamandan kaybederek okul saatinde kontrol etmek çok çok mümkün olmuyor, bu nedenle öğrencilerimizin bazı etkinliklerini gruba attığınızda rahat  rahat  kontrol edip, okuyabiliyorum, bilginize...

Doku yayıncılık Anıtkabir dinleme metnini öğrencilerimizle dinledik, linkten indirebilir evde tekrar edebilirsiniz, dinleme metni olduğu için kitapta yok. metni önümüzde ki hafta işleyeceğimiz için öğrencilerimizin evde dinlemeleri önemlidir. Aşağıda ki TSK'nın  hazırladığı videoları izledik, metini dinledik ve bir resim çizdik.



Matematik dersinde uzunluk ölçülerinde m/cm ilişkisini işledik BURADA ki etkinlikleri yaptık. Dersin kalan son on dakikasında askıda elbise etkinliğini yaptık.

VELİLERİMİZ evde hafta sonu BURADA ki etkinlik ve slaytları kullanarak konu tekrarı yapabilir.




Öğlenden sonra bir saat dans ettik,
wii kids dance veya Smurfs Dance Party
şeklinde youtube da aratınca çocukların sevdiği videolar bulunabiliyor, 
dans/spor hoşlarına gitti.

BLOĞU TAKİP EDEN VELİ SAYIMIZ GİTGİDE AZALIYOR.

BLOG ÜZERİNDEN VERDİĞİMİZ ETKİNLİKLERİ, EVDE YAPILMASI İÇİN YAPTIĞIMIZ HATIRLATMALARI EVDE ÖNEMSEMEYEN VELİLERİMİZ VAR. 

ÖĞRENCİLERDEN SINIF İÇİNDE BU DURUMLARI GÖZLEMLEYEREK YA DA ONLARDAN ÖĞRENİYORUM. OKUL VE AİLE ARASINDA Kİ BİRLİKTELİĞİN DEVAMLILIĞI İÇİN LÜTFEN VELİ OLARAK ÜZERİNİZE DÜŞENLERİ YAPINIZ, BU DURUMDAN ETKİLENEN İLERLEYEN ZAMANLARDA SİZ VE EVLATLARIMIZ OLACAKTIR.

ÖZELLİKLE KURSA KALANLARIN EVE ÖDEVLERİ KALMIYOR, BU EVDE GENEL TEKRARLARIN YAPILMASI İÇİN BİR ENGEL DEĞİLDİR...

HER ANNE VE BABA ÇOCUKLARINA AYRI AYRI OLARAK GÜNLÜK ZAMAN AYIRMAKLA YÜKÜMLÜDÜR. GÜNLÜK, HAFTALIK VE AYLIK KONU TEKRARLARINI BELLİ BİR DÜZEN İÇİNDE YAPTIRMALIDIR.

Öğrencilerimizin bazıları çok fazla ekran bağımlısı. Özellikle tablet, telefon ve pc üzerinde oyun oynayarak vakitlerini harcayanların olduğunu görüyorum. Öğrencilerimizle birlikte aile olarak bir aktivite saati ve okuma saati ayırmanız öğrencimiz için daha sağlıklı olacaktır.

SINIF İÇİNDE yaparak, yaşayarak öğrenmesi bu düzen içinde çok zor. Sınıf mevcudu vs sebepler bunu tam anlamıyla yapmamızı zorlaştırıyor. Konularımız ile paralel aktiviteler yaratarak alışkanlıklar kazanmasına ve konuları tam olarak pekiştirmesine katkı sağlayabilirsiniz. Gerisi sizin ilginize kalıyor.

İYİ HAFTA SONLARI