16 EYLÜL 2014 / SALI

öğrencilerimizden bazıları eksik kitaplarını gtirmedikleri için sınıf içinde zaman kaybımız oldu, kitapları kaplamayı zorunlu tutmuyoruz, etiket yapıştırarak kitapları sınıfa gönderin. 2. kitaplar evde 1. kitaplar, ingilizce ve müzik kitabı dolapta duracak.

Hayat bilgisi dersinde, okul yolunda güvenlikleri ile ilgili konuştuk. Aileleri ile bir parola belirlEyebilecekleri hakkında konuştuk, sadece ailenin ve çocğun bileceği bir parola ile yabancıların çocukları almak istediğinde bir parça da olsa güvenlikleri sağlanabilir. Okula hazırlık aşamaları konuştuk, okula gelmeden önce neler yapılır anlattık. Ders araç gereçleri ve özbakımını yaparak okula gelmenin yanında derse hazır olarak gelmek için konu tekrarlarının öneminden bahsettik.

Türkçe dersinde Öğretmenim şiirini vurgu, tonlama ve noktalama işaretlerine dikkat ederek okuduk. İnternetten şairlerin kendi seslerinden şiirlerini dinledik, çalışma kitabı sayfa 10'da hazırlık etkinliğini yaptık. Öğrencilerimize tek tek okuttuk 5 öğrencimiz heceleyerek okumaya başlamış, ellerine hiç kitap almadan koca yazı geçiren öğrencilerimiz var. Yazılardan düzelme de maalesef yok. Bu sene yazılarımızı düzeltmek için hafta da bir saat ayıracağız. EVDE şiiri noktalama işaretlerine dikkat ederek okutubilirsiniz.

Matematik dersinde kes yapıştır çakışması yaparak bir küp yapmaya çalıştık, sınıfta yapamayanlar BURADA ki sayfayı kullanarak evde yapabilirler.

Zıt anlamlı kelimeleri hatırladık, BURADA ki etkinliği verdik. Etkinlik sonunda evde yapılması için bir çakışma ayırdık. Zıt anlamlı kelimeler kağıt üstünde cümlede kullanılacak.

ÖDEV: yukarıda ki etkinliğin son kısmı ( aşağıda ki bölüm ) evde yapılacak. BURADA ki etkinliğin sihirli anahtar bölümünü sınıfta yaptık. Hikaye tamamlama evde yapılacak. Öğrencimizin yazısına dikkat ederek yazmasını sağlayın. Satır aralığı dar olduğu için satır arası boşluk bırakarak yazabilir. Yazdığı hikayeyi sınıfta anlatacak. Evde anlatmasını sağlayın.

Türkçe Ödevi

GÜNLÜK ETKİNLİKLERİ İNDİR