24 MART 2014 - PAZARTESİ

Hayat bilgisi dersinde Doğal aftelere karşı hangi önlemleri alacağız konusunu işledik. Doğal afetlere örnekler verdik, deprem çantasının önemini anlattık, içine neler konulur örnekler verdik. Deprem tatbikatlarının evde de yapılması gerektiğini anlattık. Çalışma kitabı sayfa 104 etkinliği yaptık. Geçen dönem bir deprem çantası hazırlamıştık, BURADAN deprem çantası örneklerini inceleyebilirsiniz.deprem çantasında eksikler varsa giderilmeli, öğrencilerimizle birlikte bir deprem çantası hazırlanmalı.Doğal afetler ve afetlere karşı alınabilecek önlemler konusunda evde sohbet edilebilir. Ders kitabı sayfa 114 üstünde konu tekrar edilebilir.
Işıklı Hayat Bilgisi kitabı sayfa 131-134'de bulunan konu ailece incelenmelidir. Işıklı Hayat Bilgisi sayfa 135-140 arasında bulunan test 11-12-13 sınıfta üstünde konuşularak yapıldı, bu hafta Hayat bilgisinde konu tekrarları yapacağız. Ünitemizi bitireceğiz. Hayat bilgisi ile ilgili BURADA ki ödevi verdik.

Doğal afetlerle ilgili BURADA ve BURADA ki videoyu izletebilirsiniz.


Türkçe dersinde yeni metnimize başladık, Sağlık için spor metninin 1 ve 2. etkinliklerini yaptık, sporun kemik ve kas yapımız için faydalarından bahsettik, sağlıklı olmak için spor yapmalıyız dedik. Hikaye haritası üzerine konuştuk, BURADA ki hikaye haritasını kullanarak bir hikaye yazmaları için vakit verdik.

Linkteki etkinliği ödev olarak eve gönderdik,

Öğrencimiz ve ailesi birlikte bir hikaye haritası oluşturarak birlikte ödevi yapabilirler. Hikayeyi oluştururken öğrencimizi yönlendirebilirsiniz, fakat hikayeyi öğrencimiz oluşturmalı yazmalıdır. Yazılan hikayeleri sınıfta isteyen öğrencilerimiz okuyabilirler.

Matematik dersinde toplama problemleri üstünde durduk. Çalışma kitabı sayfa 84-85'de bulunan etkinlikleri yaptık. Matematik ders kitabı sayfa 138-139 evde incelenebilir. Kitapların pdf formatı blogda mevcut, aratarak bulabilirsiniz.



Serbest etkinlikler dersinde BURADA ki çalışmayı yaptık, yaptığımız yengeçlere oynar göz yapıştırarak yengeci tamamladık.
Ödev: İNDİR
Kurs:  İNDİR