2 OCAK 2014

Y sesine geçtik, Açı setinden çalışmaları tamamladık, setten bir kitabı tekrarlar için ayırıyorum, o kitabı tekrar için önümüzdeki hafta kullanabilirim. ses-hece-kelime çalışmalarını yaptık. Yarın metin üzerinden çalışmalara devam edeceğiz, Y sesi okuma kitapçığı hazırladım yarın hafta sonu için öğrencilerimize vereceğim. Kitapçık tekrarlar yaparak okunmalıdır, her sayfa da gerekli gördüğünüz kadar dikte yaptırmalısınız. Diktesi iyi olan öğrencilerde çok dikte yaptırmaya gerek yok fakat geriden gelen öğrencilerimiz için her sayfa için dikte önemli, sayfalardan cümle ve kelimeleri seçerek dikte yaptırabilirsiniz. Yarın vereceğim hafta sonu okuma kitapçığının jpeg formatında sayfalarını BURADAN indirebilirsiniz.

Bugünün ödevini BURADAN indirebilirsiniz. Bol bol okutulması öğrencimize fayda sağlar, yeni kelimeleri tanıması avantajk sağlayacaktır. Yarın değerlendirme çalışması için vakit yaratmaya çalışacağım, fırsatını bulursak değerlendirme yaparak sonucunu velilerimize bildiririm.

Bu gün dinlenmek için dinlendirici bir müzik eşliğinde mandala çalışması yaptık, bitirebilen öğrencilerimizin çalışmalarını panomuza astık. Mandala çalışmaları birlikte ve bütün içinde ifadelerini kapsar, çocuğun dikkatini arttırır, parça-bütün ilişkisini çözümlemesine yardımcı olur. Evde mandala çalışmaları yaptırmak için BURADAKİ örneklerden faydalanabilirsiniz.

ı sesi ile eksiği olan öğrencilerimiz için BURADA ki etkinlikleri kullanabilirsiniz. Bu etkinlikleri kitapçık olarak tatil öncesi öğrencilerimize vermiştik.

YARIN SALONDA DERS YAPMAYACAĞIZ, öğrencilerimiz arasında bir salgın var, şu sıralar devamsızlık öğrencimizin geri kalmasına neden olur. Sesleri artık hızlı geçiyoruz. Gelmediği günü telafisi bazı öğrencilerimizde daha zor olacağı için hastalığa karşı dikkatli olalım. Hasta olan öğrencimizi sınıfa göndermeyin. Doktor kontrolü de dinlendirin.