6 ARALIK 2013 / CUMA

İlk iki ders salonda çalıştık. Bazı öğrencilerimiz gerçekten yetenekli. İlgi alanları tespit edilip spora yönlendirilebilir. Bulmaca benzeri etkinlikler ile yeni kelimelerimizi pekiştirdik. Sınıfta yağtığımız bir etkinlikte bulmaca üstünden biz kelimeleri birlikte bulduk,  kelimeleri kullanarak cümleleri oluşturmalarını eve bıraktık.

Bu gün öğrencilerimizi çok yormadık, tüm hafta içinde yeterince sıktığımız için biraz rahatlattık. O sesine yeterince hazır olmayan öğrencilerimiz nedeniyle geçemedik. Pazartesi o sesine geçeceğiz. Evde "o" harfinin yazılışı hariç sezdirme çalışmaları yapabilir, o ile başlayan kelimeleri sorabilir bunu oyuna çevirebilirsiniz. N harfi için bir kitapçık hazırlayarak gönderdim. Kitapçık tekrar amaçlıdır, hafta sonu kitapçık içinde ki tüm kelime ve cümlelerin okunabilir olması gerekiyor, velilerimize burada çok iş düşüyor.

Birinci sınıf öğrencisi için ev çalışması okul kadar önemli, geriden gelen öğrencilerimiz için hafta sonu çalışmaları iyi değerlendirilmeli. Şubat ayına kadar velilerimiz zamanlarını planlı bir şekilde öğrencimize ayırmalıdır. Her zaman söylediğimiz gibi anne ve baba "ayrı ayrı" bir program dahilinde öğrencimizle ilgilenmelidir. Her öğrenci özel ve farklıdır, bireysel farklılıklarına göre her öğrenci belirli bir seviyeden sonra okumaya geçer. Bizim için önemli olan okumaya geçerken okuduğunu anlayabilecek bir temelle okul hayatına başlamasıdır. Sindire sindire ilerlememizin sebebi sınıfta bu düzeni sağlamak.

Sesleri hızlı geçmek bir öğretmen için kolaydır, çünkü döküman yaratmak zorunda kalmadan elindeki kitapları kullanarak ilerlemek ve bitince yeni sese geçmek daha zahmetsizdir, bu durumda sınıf içinde hazır bulunuşluluğuna göre bir çok öğrenci sesleri kolayca alarak ilerleyecektir fakat asıl önemli olan geriden gelen öğrencilerimize bir şans tanımaktır. Sesleri hızlı geçmek sınıf ortalamasına "geri dönüşü zor" zararlar verir.

Sınıfta verdiğimiz etkinlik kağıtları ve ödevleri mutlaka tekrar ettirin. Her hafta sonu, hafta içi verilen etkinliklri değerlendirerek eksikleri belirleyin. Günlük dikte çalışmalarını ihmal etmeyin.

İlerleyen dönemlerde konuları işleme hızımızı ve derinliğimizi belirleyecek olanlar sınıfımızda bir adım geriden gelen öğrencilerin durumu olacaktır. Her anne ve baba için evladı eşsizdir ama ebeveynler çocuklarının seviyesinin farkına varmalı buna göre evde bir düzen oturtmalıdır, her öğrenci öğrenir sadece her yeni konuda uyum süreçleri, sindirmeleri farklıdır. HEPİMİZE KOLAY GELSİN :)


İYİ HAFTA SONLARI
ETKİNLİKLERİN BİR KISMI AŞAĞIDADIR