12.12.13 / PERŞEMBE

Bu gün "r" sesine hızlı bir giriş yaptık önümüzdeki hafta "m" sesini verdikten sonra hızlanmaya başlayacağız. Bazı öğrencilerimiz nasıl okuyacağını öğrendi, mantığını kavradı.

Bu günün ödevi BURADA

Açı seti 4 numaralı kitapçıkta "r" harfi ile ilgili bölümü bitirdik, "r" sesisinin yazılış yönlerini, sezdirme çalışmalarını, hece, kelime ve cümle etkinliklerini yaptık.

Bu gün ödev olarak eve bir sayfa gönderdim. Ödev önce okunmalı, okuyamadığı yerleri işaretlemeli ve bunların üstünde durulmalıdır. Biz öğrencilerimize çok heceletmeden veriyoruz sesleri, ama okumanın mantığı olarak heceleri birleştirerek okuyorlar. Hecenin üstüne çok bastırmadan heceletebilir, kelimeyi sonra okutabilirsiniz. okuyamadığı kelimelerde hecelerini göstererek kelimeyi kavratabilirsiniz. Ayrıca dikte ile kelime ve cümleler yazdırılabilir. Her zaman söylediğimiz gibi dikte çok önemli.

Son dersimizde öğrencilerimizi biraz dinlendirdik, kardan adam yaptık. Kardan adamı kuklaya çeviren öğrencilerimiz kardan adamı seslendirdi :)

Kursta toplamaya giriş yaptık, bir basamaklı sayıları kullanarak basit toplamalar yaparak mantığını kavratmaya çalıştık. Bir etkinliği beraber yaptık. Evde toplama için nesneleri kullanabilirsiniz.İnternet ortamında bir çok kaynak var fakat dokunarak yaparak öğrencimiz daha kolay öğrenir. Buradaki gibi kaynakları bulabilirsiniz. http://www.pinterest.com/ 'da esinlenebileceğiniz bir çok ev ve sınıf etkinliğine arayarak ulaşabilirsiniz.









Sınıfımıza özel koridorumuz :)