11 ARALIK 2013 / ÇARŞAMBA

O sesi ile ilgili 30 sayfalık bir kitapçık dağıttık, kitapçığın 22 sayfasını biz derslerimizde işledik geri kalanları eve ödev olarak gönderdik. Özellikle okuma sayfalarının üstünde durarak o sesinin tekrarını yaparsanız yarın öğrencimiz "r" sesine hazır derse gelecektir. Açın setinde "o" sesi çalışmlarının bir kısmını bıraktık, hafta sonu ödevinin bir kısmını AÇI setinden vermeyi düşünüyorum. Evde Açı setinden "o" ile ilgili bölümleri yaptırabilirsiniz. Set kitapçıkları okuldaysa çantasında tutarak eve götürüp getirebilir. Yarın 4 numaralı R-M kitapçığına başlayacağız. R sesine sezdirme ve yazma çalışmalarını yapacağız.

Bu gün öğrencilerimizle kitapçık üstünden genel bir tekrar yapma fırsatı bulduk, öğrencilerimizin neredeyse tamamı "o" sesi ile ilgili eksiklerini tamamlamışlar. Sınıf olarak en büyük eksiğimiz YAZI, sınıfımızın yarısından çoğu erkek öğrencilerden oluşuyor. Erkek öğrencilerimiz yapıları gereği "sanırım" yazı yazarken dikkatli yazmakta zorlanıyor. Bazı öğrencilerimiz o sesini tersten yazmayı öğrenmişler, evde buna dikkat edelim lütfen.

Bu gün kar nedeniyle öğrencilerimiz fazla heyecanlıydı, öğrencimizi koridorda koşmaları konusunda sürekli uyarsakta bahçeye çıkamadıkları için koridorda kazalar olabiliyor. Öğrencimize koridorda koşmanın tehlikeleri tekrar anlatılabilir.

5. ders kes-yapıştır çalışması yaptık. Kursta Kitapçık üzerinden kalan kısımlara devam ettik. Okuma çalışması yaptık. Birer ritmik 100!e kadar saydık, 20'den geriye birer saydık, nokta birleştirme çalışması ise progamda olan 20'ye kadar sayma konumuzu pekiştirdik.
Eve bir tombala gönderdik, O sesi tombalasını lütfen kullanın.
Yarın r-m 4 numaralı kitapçık öğrencimizin yanında olmalıdır.

Bol bol okutun. İyi akşamlar

Günün etkinliklerinin bir kısmını BURADAN indirebilirsiniz.



Öğrencilerimizle ilgilenen velimize teşekkür ediyorum