4 KASIM 2013 / PAZARTESİ

"a" sesine geçtik, cuma günü a sesine giriş yapmıştık. Bu gün a sesi sezdirme etkinliğini yaptık, a ve A yazılış yönlerini tekrar ettik. Sadece "al" kelimesini verdik. "al" tanımı olarak kırmızının eş anlamı veya ilk anlamını cümle içinde kullanarak öğrencilerimize söyledik ( kalem al vs )...Etknilik kağıtları verdik, Açı ilk okuma föylerinden 1 NUMARALI kitapçıkta sayfa 10-11 yapıldı.

Hayat bilgisi ders kitabından sayfa 33'ten 51'e kadar kitap üstünde konuları beraber tekrar edebilir, konular hakkınd akonuşabilirsiniz. Derste bu sayfalardaki konular hakkında resimler üzerinden konuştuk, resimleri kullanarak öğrencilerimizle konular hakkında tekrarlar yapabilirsiniz.

 Hayat bilgisi dersine "hastalıklardan korunalım" konusu hakkında konuştuk. Neden aşı olmalıyız. Hasta olmamak için neler yapabiliriz konularını tartıştık.

Matematik dersinde Açı matematik öğreniyorum kitabı  sayfa 59-60-61 sayfalarında bulunan konuların özellikle EŞLİK konusunun üzerinde durduk. Ödevin arka sayfasında eşlik konusu ile ilgili bir etkinlik var. Sayfada açıklama yok, en arkadaki sayfada eş olan parçalar aynı renge boyanmalıdır.  GÜN İÇİNDEN RESİMLER AŞAĞIDADIR


1_snf_A_Harfini_Ogreniyorum_0011_snf_A_Harfini_Ogreniyorum_0021_snf_A_Harfini_Ogreniyorum_003