26.11.2013 / SALI

Hayat bilgisi dersinde kitabımızın sonundaki resimler ile konularımızı tekrar ediyoruz.

Türkçe derslerinde yeni kelimeler verdik, verdiğimiz yeni kelimeler aşağıdaki fotoğraflar arasında var, her yeni kelimeyi sınıfta tahtamıza asıyoruz. İ sesine devam ediyoruz. Kumaşları kullanarak okuma çalışması yaptık. Kursta verdiğimiz sesleri tekrar ettik.

Matematik dersinde AÇI setinin matematik kitabını kullanarak sayma sayılarına devam ettik. Sınıf içinde yerlere sayıları yapıştırarak sek sek oynadık. Kursta sayı birleştirme etkinliği yaptık.

3 sayfa ödev gönderdik, ödevler kolay olduğu için sayfa olarak fazla, kursta bir bulmaca çalışması ile okuma çalışmasını eve bıraktık, her gün yapılabilecek dikte etkinliğini ödev arasında koyduk, altlarına tarihleri yazdık, haftalık dikte ödevi bir gün içinde yapılmayacak. Dikte çalışmalarında velilerimize fikir vermesi için ekledik. Okumaları için bir sayfa verdik, sayfada yeni kelimelerimizden de var, cümleleri okutup dikte yaptırabilirsiniz. Dikte öncesi okutun, okuyamadığı kelimelerin altını çizin, okuyamadığı kelimelerin üzerinde durarak dikte çalışmalarını yaptırın. Dikte çalışmasını öğrencimize göre ayarlayabilirsiniz, dikte de çok başarılı ise çok yazdırmanıza gerek yok, ihtiyacı olan öğrencilerimize ise en fazla bir defter sayfası dikte yaptırın.

Bu gün verilen etkinliklerin bir kısmını BURADAN indirebilirsiniz.