19.11.2013 / SALI

Bugün yaptığımız bazı etkinliklerimizi BURADAN indirebilirsiniz.
Devamsızlık yapan öğrencilerimiz benimle yada sınıf temsilcilerimizle iletişime geçerek ödevlerini temin etmeye çalışsınlar.

Hayat bilgisi ders kitabı sayfa 63'de duyu organlarımız ile ilgili konumuzu işledik. Duyu organlarımızı ve duyularımızı anlattık. Hayat bilgisi dersinde kes yapıştır çalışması ile duyu organlarını yapıştırdık. Duyma duyumuzu test etmek için müzik eşliğinde dans ettik :) Evde duyu organlarımız olarak göz-burun-deri-dil-kulak duyularımız olarak duyma-görme-tatma-dokunma-koklama belirtilebilir, evde bu konu etkinlikler ile çalışılabilir.
öğrencilerimizin çalışmaları aşağıdadır
Türkçe derslerinde Açı setinden devam ettik, tekrarlar yaptık, cümle çalışmaları ile ELAT grubunu tekrar ettik. Eve bir kitapçık daha gönderdik, her gün göndereceğimiz bu kitapçıklar tekrar amaçlıdır. Turuncu kitap içinde birkaç ufak etkinlik var onları da yaptırabilirsiniz. Bol bol okutup dikte çalışması ile öğrencimizle birebir çalışın. Evinde annesi ve babası ile birebir çalışan öğrencilerimiz ders içinde öne çıkıyor, mutlaka evde birebir anne ve baba ayrı ayrı zaman ayırmalıdır. Özellikle babalar.
Matematik dersimizde matematik ders kitabında 9 ve 0 rakamlarını tekrar ettik, sayıları evde öğrenen öğrencilerimiz yazılış yönlerinde sıkıntıları var, evde mutlaka yazılış yönlerine dikkat edilmelidir. Harflerin ve rakamlaların yazılış yönnleri için BURAYA TIKLAYIN. öğrencimize evde rakamları tek tek yazdırın, yanlış yaptığı rakamların ve e-l-a-t seslerinin yazılış yönlerinin üzerinde çalıştırabilirsiniz. Bu hafta birer ve onar ritmik sayma yaptıracağız. Bugün kursta 100'e kadar ritmik saymayla ilgili bir etkinlik verdik, öğrencilerimizin hangi sayıları tanıyıp tanımadığını görmeye çalıştık, bazı öğrencilerimiz 100'e kadar tüm sayıları tanısada çoğunluk tanımıyor. Etkinliklerimizi bu ölçütte planlayacağız. EVDE BİRER VE ONAR 100'E KADAR SAYABİLMESİ İÇİN ÇALIŞTIRIN. Matematik çalışma kitabı 38-39-40 tekrar ettirilebilir.
GÜN İÇİNDEN RESİMLER AŞAĞIDADIR



Mandala çalışması yaptık, çalışmalarımızı panolarımızda sergiledik. 
 

BAZI ÖĞRENCİLERİMİZ SINIF KÜTÜPHANEMİZDE KENDİLİĞİNDEn SATRANÇ OYNAMAYA ÇALIŞIYOR, BAZILARI SATRANÇ OYNAMAYI BİLMESEDE BİRBİRLERİNDEN ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORLAR. :)