1.11.2013 / CUMA

L sesi ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik, a sesinin yazılış yönünü verdik. Ödev olarak kapak dahil 7 yaprak gönderdik, fakat içinde hafta sonunda yazmayacağı kadar çok yazı vermedik. 1 sayfası velimize açıklama, 1 sayfa ses tombalası, 1 sayfa kes-yapıştır mini kitapçık, a sesi ile ilgili 1 sayfa ve kalanlarda geçen hafta içinde öğrendiklerimiz ile ilgili...

Hafta sonu E-e-L-l-A-a-El-el-ele-Ele-El ele-el ele-Elle-elle dikte olarak yazı defterine  yazdırılmalıdır, siz söylediğinizde bakmadan yazabiliyorsa çok fazla yazdırılmasına gerek yok. 

Açı seti uygulama çalışmaları-sayfa 4 evde yapılacak, öğrencilerimize kitabı çantalarına koymalarını söyledik.

Açı setinden okuma kitaplarından 1 numaralı kitaptan 2. ve 3. sayfa okutulup, evde yazdırılabilir, dikte olarak yazdırılırsa öğrencimizin öğrenmesi daha iyi olacaktır.

Her öğrencimize tangram verdik, son derste bir kaç şekil yapmaları için zaman tanıdık, evde de tangram ile vakit geçirebilirler. Bazı öğrencilerimiz satranç takımlarını getirerek sınıf kütüphanemizde vakit geçirdiler. Ders içinde satranç için vakit bulamadık maalesef.

Pazartesi a sesine devam edeceğiz, içinde a sesi geçen kelimeleri öğrencimize söyleyerek a sesinin yerini sorabilirsiniz. Başında a harfi olan kelimeleri daha kolay fark edecektir. kelimeyi yazarak a sesini göstermesini isteyebilirsiniz. evde içinde a sesi olan kelimeleri ve kelimeyi açıklayan bir resimle çıktı alarak göz önününde bir yere koyabilirsiniz.


KİTAP FUARINA ÖĞRENCİMİZİ GÖTÜREBİLİRSİNİZ. 

















AÇI UYUM / S4




Ödev - evde okunacak AÇI SETİ 1