21 EKİM 2013

  • Bayram dönüşü bayramda yaşadıklarımızı anlattık, bayramlar neden önemlidir sorusuna cevap aradık. Okulistik'i kullanarak bayrağımız ve İstiklal Marşımız konusu hakkında konuştuk.
  • okuma yazma öğreniyorum ders kitabı s.18-19'u yaptık, "e" sesi ile ilgili etkinlik kağıdı dağıtıp yaptık. 
  • Büyük ve küçük e seslerini kullanarak resim yapmalarını istedik, sadece e sesini kullanarak resim  yapmaya çalıştılar. e sesi ile ilgili sezdirme çalışmalarını yaptık, evde e sesi ile ilgili olarak kelimelerden örnekler verebilirsiniz. e sesinin nerede olduğunu sorabilirsiniz ( cevap olarak: başta-ortada-sonda ), evde mümkün olduğunca e sesini içeren kelimeleri ve görselleri gösterebilirsiniz. e sesinin kelime içerisinde yerini göstermesini isteyebilirsiniz.
  • Matematik öğreniyorum s.56 ve s60 yapıldı. öğrenilmiş bilgiler tekrar edildi. sayma sayıları ile ilgili akıllı tahtada flash oyunlardan oynadık. Örüntü konusuna giriş yaptık, ödev içinde örüntü konusuda var, öğrencimizin etkinlikte örüntüyü devam ettirmesi gerekiyor. Uzamsal ilişkiler konusunda tekrar yaptık sağ ve solu tekrar işledik.
  • louie isimli çizgi filmi izleyerek ahtapot çizdik, ahtapotun etrafına deniz canlıları resmi yapmalarını istedik. YAZININ DEVAMI AŞAĞIDADIR