27 EYLÜL CUMA / 2013

Hayat bilgisi dersinde duygularımız konusunu işledik. Yüz ifadelerinin hangi duygularda oluştuğunu anlattık. duyguların bize hissettirdiklerini, sinirli, üzgün veya mutlu olduğumuzda neler yapmalıyız, duygularımızı nasıl paylaşmalıyız. Arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde. Sinirlendiğimizde sakinleşmek için yapacaklarımız hakkında konuştuk

Türkçe dersinde 2 ders çizgi çalışması yaptık, yapabilen öğrencilerimize AÇI SETİNDEKİ hazırlık kitabında sayfa 62'ye kadar yapmalarını söyledik, sayfa başına motivasyon kağıtlarından verdik. Tamamlayamayan öğrencilerimiz evde tamamlayabilir, fakat çok sıkmamak gerekir, zaman buldukça boş zamanında ödev olduğunu belirtmeden, sınıfta yetiştiremediği için evde yapılması gerekiyor diyerek yaptırın. Çalışmaların sınıf içinde bitirilmesi gerektiğini vurgulayın.

Çalışma kitabında ( UYUM DÖNEMİ İÇİN KULLANILAN ÖĞRENCİ ÇALIŞMA KİTABI 1 ) ne denir ve nezaket ifadeleri konularını yetiştiremedik, önümüzdeki hafta işlenecek.
 sınıfa genel olarak saydırma yaptırmak yerine, ödül alan öğrencilerimize ödüllerini sayarak getirmelerini istedik. Bir çok öğrencimiz sayma sayılarını bilerek gelmişler :)


Matematik dersinde matematik çalışma kitabı ( MATEMATİK 1 KİTABININ ORTASINDAN İTİBAREN MATEMATİK 1 ÇALIŞMA KİTABI başlar ) sayfa 10-11-12 yapıldı. 2 rakamı tanıtıldı,matematik öğreniyorum kitabı sayfa 4 ve 5 işlendi. Evde 1 ve 2 rakamlarını çalıştırabilirsiniz ( öğrencilerimizin çoğunluğu rakamları tanıyor, yazabiliyor, kavram olarak biliyor ), bir kaç öğrencimiz rakamları bilmiyor, evde rakamlar tanıtılabilir.

Öğrencilerimize haftasonu ödevi gönderdik, zamanı bölerek, planlayarak cuma-cumartesi ve pazar günlerne dağıtarak yaptırırsanız sıkılmadan bitirir, bir kere de ödevi yapması için zorlamayın, ödev 3 günde bitmeli.

Cuma günleri, gerekli görürsek veli mektupları vereceğiz. Çok sık toplantılar yapmak yerine bu yolla daha kalıcı bilgi alışverişinde bulunmayı hedefleyeceğiz. Bayram öncesi seslere geçiş ile ilgili bir toplantı yapacağız. 

Daha önce gönderdiğimiz davranış takip çizelgeleri öğrencimizle beraber doldurularak gönderilecek, pazartesi ilk dersi buna ayıracağız. Çizelge günlük doldurulursa fayda sağlar, haftalık bir kerede doldurulmasının davranışın kazanılmasında bir katkısı olmayacağı için bir anlamı olmayacaktır.