DUYURU


___Sınıfımız için kitap fuarından bir velimizin aldığı yaprak testler ve deneme sınavı___

  • İşlediğimiz konulara ilişkin yaprak testler sınıfta çözülecek, sonuçları sadece blog sayfamız ve sınıf kapımızda duyurulacaktır. 
  • Ortalama her gün bir yaprak test ile iki hafta da bir genel tarama için değerlendirmeler (STS) yapacağız. 
  • Derste konuyu anlattıktan sonra çözdürdüğümüz yaprak testler sınıfta çözülse de,  mutlaka eve götürülüp, yanlışların veli ile birlikte kontrol edilmesi gerekmektedir. 
  • Yapılan yanlışlıklar genellikle ilk defa karşılaşılan soru tiplerinde ya da dikkatsiz okumadan kaynaklanıyor. Bunun önüne geçebilmek için çocuklar ile her gün bir kitap göndermeye çalışacağız.
  • Gönderdiğimiz kitapların okunmasının veli tarafından kontrolü çok önemli, fakat bu kontrolü yaparken nasihat ya da öğüt vermek yerine mutlaka kitap ile ilgili sohbetler yapılmalı, öğrenciye yaptığı okuma eyleminin çok önemli bir şey olduğu izlenimi verilmelidir. Birlikte kitap okumanın, rol model olmanın önemini anlatmaya gerek yok sanırım.
  • Kitabı okurken öğrencinin yanında mutlaka bir sözlük bulunmalı, anlamını bilmediği kelimeleri öğrenmesi için fırsat verilmeli, araştırmaya yönlendirilmelidir. Öğrencimiz dolabında mutlaka bir sözlük bulundurmalıdır.
  • Derslerde "elimizden geldiğince" çok fazla yazı yazdırmak yerine öğrencilerimiz ile birlikte işlemeye çalışıyoruz. Bu durumda öğrencimizden daha fazla verim alabilmek ve sınıfta olabildiğince fazla söz alabilmesi için yüreklendirmemiz gerekiyor. Derste fikirlerini ve bildiklerini söz alarak söylemesi çok önemli. 
BLOG SAYFAMIZ  YAYINLADIĞIMIZ HER ŞEY İLE İLGİLİ, OLUMLU/OLUMSUZ HER TÜRLÜ YORUMU YAPARSANIZ KİMLERE ULAŞTIĞIMIZI ANLAYABİLİRİZ :). HER İLETİNİN ALTINDA YORUM GÖNDER KISMINI YA DA FACEBOOK SAYFAMIZI KULLANABİLİRSİNİZ...