14 Ocak Hafta sonu Ödevi


1
2
 
3
4
Ödevleri yaptırırken aşağıdaki maddelere dikkat edebilirsiniz.
  1. Kelimeleri tüm hafta sonu boyunca okutunuz, kelimeleri tekrar tekrar okuttuktan sonra, dikte ile yazdırın. Siz söyleyin  öğrencimiz yazsın, yazana kadar sabırla sesi tane tane çıkarın, kelimeyi yazamaz ise siz yazarak gösterin, mümkün olduğunca bakmadan yazmasına özen gösterin. kelimeleri okuyup yazdıktan sonra, bu sayfa üzerinde basit bir kelime oyunu oynayın :) Sizin karışık sıralarda söylediğiniz kelimeyi sayfada bulmasını isteyin, isterseniz zaman tutarak oynayabilirsiniz, biraz hırslanması işe yarayabilir.
  2. Metinleri önce okutun sonra dikte ile yazdırın. Okuturken kısa sorular sorun, örnek olarak " dört ördek suya daldı" cümlesini okuduktan sonra kaç ördek suya daldı? suya ne daldı? ördekler ne yaptı? vb cümlelere göre kısa sorular ile okuduğu cümleyi ne kadar anladığını ölçün.
  3. 1'den 58'e kadar sayıları birleştirmesini sağlayın, öğrencilerin bir çoğu 100'e kadar saymayı biliyor. Sınıfta bu tarz bir çalılşma yapmadık, bu nedenle sayıları 20'den sonra tanıyamayabilirler, tanıyamadığı sayılarda yardımcı olun. Zaman zaman 100'e kadar birer birer ritmik sayma yaptırabilirsiniz. 5'er ve 10'ar ritmik saymalarda yaptırarak önümüzdeki günlerde daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz :)
  4. Okuttuktan sonra, silik olarak yazılan kelimelerin üzerinden geçerek yazmasını sağlayın.
HEPİNİZE KOLAY GELSİN
sayfamız en iyi ınternet explorer'da görüntüleniyor, chrome ve firofox ile fotoğrafların görüntülenmesinde sorun olabiliyor.