El Yazısı Fontu

 Yazı Fontlarını Nasıl Yüklenir ?

Windows sürümlerinde yüklemek için;

     Başlat Menüsünden >> Denetim Masası >> Görünüm ve Tema Ayarları >> Yazı Stilleri seçeneği tıklanarak açılan pencereye stil dosyaları yüklenir (Bu dosyaların genellikle Dosya Yolları “C:\Windows\Fonts şeklindedir. Eğer Çalıştır penceresine fonts yazıp entera basarsak acılan klasörünün içine istediğimiz fontu attığımızda yazı fonti yine yüklenmiş olur ve bu şekilde birden fazla fontu bu klasör içine atarak yükleyebiliriz.

el yazısı fontunu yüklemek için BURAYA tıklayınız.


Windows 7'de fontların nasıl yüklendiğinin videolu anlatımı için BURAYA tıklayınız.



     Fontlar bilgisayarlarınızda bulunan yazı stilleridir. Bunlar dil karakter setlerine göre ve fontun karakteristiğine göre şekiller içerir.

     Yazılarımız tasarımın ana hattını oluştururlar, Bir grafik programında çalışırken, projemize renk katarlar. Aslında hazırladığımız tasarımın anlatılma şeklini ifade ederler.

     Yazı Stillerinin uygulamalarını marka logolarında, afişlerde, broşürlerde veya gazete sayfalarında rahatlıkla görebiliriz Farklı duyguları, düşünceleri anlatmak için farklı farklı yazı tipleri kullanılmıştır. Fontlar ayrıca kendi içinde iki gruba ayrılırlar.

1.TrueType
2.ClearType

     TrueType yazı tipi ekranda ve yazıda aynı görünen tiptir. ClearType ise pixelleşen fontların kenarlarını düzeltmeye yarayan font tipleridir ve Windows XP ile tanınmıştır.


Yazı stillerini Mac OS X lerda yüklemek için;

     Yazı stil dosyalarını “/Library/Fonts” yada “/Users/Your_username/Library/Fonts” klasörlerine taşıyarak yükleme işlemi gerçekleştirilir. Bir fonta çift tıkladığınızda açılan pencerede install font diyerekte fontu yüklemek mümkündür.

Yazı Stillerini Linux sistemlere yüklemek için;

     Yazı stil dosyalarını (ttf veya otf) Dosya Yöneticisinden “fonts:///” veya “yazıstilleri:///” klasörlerinin içine taşımak yeterli olacaktır.