22 ŞUBAT 2016 / PAZARTESİ

Hayat bilgisi dersinde meslekler hakkında konuştuk.
Matematik dersinde bölme konumuzu tekrar ettik. 1. sayfa, 2. sayfa, 3. sayfa, 4. sayfa yanında ödev defteri olmayanlar yukarıdaki sayfaları evde yapmalıdır, 53-54-55-56.

Bölme işlemi etkinliklerinde tek tek öğrencilerimizi tahtaya kaldırarak tekrar çalışmamızı yaparken bazı öğrencilerimizin hala eksikleri olduğunu gözlemledik, evde mutlaka bölme işlemini mantığını anlayacak şekilde anlatınız, tekrarlarını yaptırınız, youtube üzerinde bir çok video mevcut onları da kullanabilirsiniz, blog sayfamızda aşağılarda bölme videolarını bulabilirsiniz.

Bölme işlemini yapamayan bir öğrencinin hatası sadece işlemse işiniz kolay fakat bölme problemlerini çözmekte zorlanıyorsa önce çarpma işlemiyle ilgili bir tekrar yapmanız daha faydalı olur. önümüzdeki konumuz kesirler, 4 işlemi özellikle bölmeyi bilmyen mantığını anlamayan kesirler konusunda başarılı olamaz. Bu yıllarda emek harcamazsanız ortaokulda ergenlik ile birlikte çocuğunuzu yönlendirmeniz daha zor olacaktır. Zamanınızı iyi kullanın.



BURADA ki etkinliklerden ( bölme işlemi ) iki tanesi daha önce yapılmış ve ödev olarak verilmişti. inceleyiniz. Linkteki videolardan üsttekini bugün yaptık, evde kontrol ediniz.

YAĞMURUN oluşumu ve su döngüsü ile ilgili bir ön araştırma yapılması fayda sağlar.

Son ders yandaki etkinliği yaptık, İNDİR