22 EKİM 2015 /

Fen bilimleri dersinde cisimleri hareket ettirme ve durdurma konularına geldik, akıllı defter s. 46'ya kadar kontrol ediniz. İtme, çekme, kuvvet tanımları üzerinde durabilir, evde örnekler verebilirsiniz.
HATIRLATMA
Konu Tekrarı: Fen bilgisi ders kitabımızı tekrar etkinliği için kullanacağız, 1. kitap baştan sona tekrar edilmelidir. Alıştırma ve etkinlikleri yaptırmayınız, sınıfta kullanılacak. Konu anlatımlarını inceleyerek değerlendiriniz.




Matematik dersinde başkan adayımız Ayşe'nin getirdiği çubuk krakerleri kullanarak doğru, ışın, doğru parçası, geometrik şekilller ve geometrik cisimler modellleri yaptık ve modellerimizi yedik :)

Matematik dersinde açı konusunun tekrarını yaptık, açı ölçmeyi gösterdik, cuma günü bu konuyla ilgili etkinlikler vereceğiz. Önümüzdeki günlerde konuya aşina olmaları için açı ölçümüne yarım ders ayırdık. Okulistik veya Morpa Kampüs üyeliği alarak öğrencimizin evde çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Öğleden sonra sıcak hava balonunun hikayesi öğrendik, yandaki etkinliği yaptık. Etkinliği İNDİR

Evde sıcak hava balonu modeli yapabilirsiniz, sağdaki resimden esinlenebilirsiniz. :)

Son ders okul tiyatrosunu izlediler.

ÖDEV:

FEN BİLİMLERİ DERS KİTABI 1. KİTAP

ödev olarak evde tekrar edilecek, FAKAT etkinlikler, alıştırmalar ve değerlendşrmeler çözülmeyecektir. Konu anlatımları ve konu tekrarları üzerinde durunuz, evde kitaptaki konuları baştan sona tekrar ettiriniz, soru cevap yapabili kitapta konuları sırayla kontrol edebilirsiniz.

Kitapta iki konumuz var, 1. BEŞ DUYUMUZ 2. KUVVETİ TANIYALIM