7 NİSAN 2014 / PAZARTESİ

Hayat bilgisi dersinde geçmiş, şimdi gelecek konusuna devam ettik. Büyüdükçe yapabildiklerimize değindik, çalışma kitabından konu etkinliğini yaptık. Evde Işıklı Türkçe sayfa 157-157 okunmalı, resimler incelenmeli, konu hakkında evde sohbet edilmelidir.Evde bebeklikten bugüne fotoğraflara bakılarak yeteneklerinin zamanla nasıl geliştiği hakkında konuşulabilir.

Türkçe dersinde Beyza'nın Bayram Sevinci parçasını işledik. Cumhuriyet Marşı'nı öğrenmeye çalıştık, evde marşa öğrencilerimiz çalışabilirler. Onuncu Yıl Marşı bilen öğrencilerimiz ile söyledik.

Serbest etkinlikler dersinde yarasa evi yaptık.


Matematik dersinde ünite sonu tekrarına devam ettik. Ders kitabı 145-146-147'yi yaptık. Çıkarma işlemine giriş yaptık. Eksilen-çıkan ve fark kavramlarını tanıttık. Basit çıkarma işlemlerini akıllı tahtada yaptık. Okulistik ve Morpakampüs üstünden dersimizi yaptık.

Ödevi BURADAN indirebilirsiniz. ilk iki sayfa ödev olarak verildi kurstakiler sınıfta yaptılar. Kalan iki sayfanın biri sınıfta çözüldü, kalan kurstaki öğrenciler için eve gönderildi. Çıkarma işlemi ile ilgili sınıfta çerez dediğimiz basit 9'a kadar olan rakamlarla çıkarma işlemleri etkinliği yaptık.