28 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

Hayat bilgisi dersinde doğada ki renkler konusunu işledik, renklerin nasıl oluştuğunu, gökkuşağının neden yağmurdan sonra oluştugunu anlatmaya çalıştık. Renkleri karıştırınca hangi renkler ortaya çıkıyor bunu bir etkinlik ile göstermeye çalıştık. Etkinlik için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkçe dersinde su döngüsünü anlatan metnimizi işlemeye devam ettik. Hayat bilgisi dersindeki konu ile bağlantı kurduk.

Serbest etkinlikler dersinde bu gün işlediğimiz konularla ilgili olarak BURADA ki mevsimler etkinliği yaptık.

Matematik dersinde ışıklı matematik kitabından çıkarma işlemini tekrar ettik, sayfa 100'e kadar etkinlikleri tamamladık. Evde çıkarma işleminde eksilen-çıkan ve fark kavramlarını öğretebilir, problemler halinde konuyu anlatabilir, verilmeyen eksilen ve çıkanı bulmayı tekrar ettirebilirsiniz.

Mümkün olduğunca son dersleri belgesel izlemeye ya da kitap okumaya ayıracağız. Bugün belgesel izledik, ortak kararla hayvanlar üstüne bir belgesel izlemeye karar verdik. KUŞBAKIŞI belgeseli 1. bölüm 25. dakikaya kadar izledik. Bağlantının yavaşlığından çok takıldı maalesef, isteyen evde izlettirebilir. Bir kaç yerde ileriye aldık :) Evde belgesel ile ilgili sorular sorarak çocukların ilgisini yönlendirebilirsiniz.

ÖDEV: okuma anlama üstüne 2 metin ve sorular verdik.

KURS EV ÖDEVİ
KURS: BURADA ki etkinlikleri yaptık. 5 etkinlik yaptık. Sözcükte anlam, okuma anlama, hece, kelime, hava durumu, doğada ki renkler konularını tekrar ettik. Kursa gelen öğrencilerimize resimleri olay sırasına göre sıralayarak hikaye yazabilecekleri bir ödev gönderildi, bunun dışında evde ailesi ile beraber oyuna dönüştürebileceğiniz eş anlamlı kelimeler etkinliği gönderdim. Eş anlamlı kelimeleri birbirinize sorarak puanlama yapın, oyun oynayarak konuyu pekiştirin, çocuğun önüne koyarak okumasını istemeyin.