Harfleri surekli yazdirmak zorundayiz. Ama kagit ve kursun kalem cocuklari bunaltiyor. Bizim amacimiz harfin seklini kavratmak. Ve başlarda el/bilek kaslarini guclendirmek. O zaman nelerle yazalim?
1- kum havuzu (dikdortgen bir tepsi icine kedi kumu, bir paket bulgur, deniz kumu, zuccaciyelerden cicekcilerden dekoratif renkli kum gayet is gorur.) Isi bitince tepsiden bosaltmak zor. Tepsinin girebilecegi bir lcw posetine dokmek pratik oluyor 😉 becerikli bir veli varsa sürgü kapakli kalici bir sey neden olmasin?
2- parmak boya ve tras köpüğü. Evet ortalik batiyor ama buyuk cop posetlerini siraya ortunce temizlik ucuz ve kolay. Tras kopugunu sivamak ve kazimak icin cetvel. Ve coook eglenceli kesinlikle deneyin.
3- kuru fasulye, kirtasiyeden plastik fasulye, cakil taşı, zuccaciyeden dekoratif renkli çakılla yazmak.
4- tebesirle sinifin yerlerine ya da okul bahcesine yazmak. Dilerseniz internette duvar kagidi olarak satilan 1metre kare kara tahta var. Sanirim 20tl. Tebesiri bastirmak bilege faydali.
5- oyun hamurunu yilan yapip yazmak. Sonra oyun hamurundan sakal biyik maske yapip eglenebilirsiniz.
6- rafyadan kareler kesip kagida yapistirmak. Uzmanlastikca tek parca rafyayi kivirtabilirsiniz. Bunlari ip gerdigim duvara mandalla asiyorum.
7- her harfi bir veliye gorev verip cocuguyla kurabiye yaptirmak. Tum sinifa dagitmak.
8- sprey siselerini velilerden temiz istemek. Bahce duvarina su sıkarak yazmak. Bastirirken parmaklara faydali.
9- pastel ve kuru / sulu boya ile calismak.
10- simli jel tüpler var. Kuruyunca cok hos gorunuyor.
11- patlamış misirlar, kuruyemiş kabukları, renkli delgec artıkları...vb. ile iz uzerine yapistirma da olur.
Tum bunlari her harfe yapmak gerekmiyor. Havalara gore planlanabilir.
Harf demisken; yeni harfte o harfe sahip ogrencilere günluk arma yapilabilir. Bas harfi beklemek cocuklari uzer. Iyi bir taramayla isminde gecen tum cocuklarin yakasina asilmasi da pekistirici oluyor. Ben hazir kalp post it kullaniyordum. Pratik, renkli ve gunluk.